Google Wants to Ditch Concrete HQ

Google has decided to ditch its concrete facility at Mountain View headquarters in California for more flexible structures. There new headquarters proposal seeks to thrust their complex into the 21st century allowing it to expand and grow as Google’s needs see fit. As one of the fastest growing companies in the world and evolving every day, Google needs a headquarters in Mountain View that fits its vision and needs.

Google has submitted four plans to redevelop sites within Mountain View to its city council. These mock-ups show Google utilizing some sort of lightweight block-like structures with a variety of translucent canopies that can be expanded and changed as needed for events and layouts. Bike paths will be designed, similar to the current Google campus, for easier ways to get to and from.

Google is working with architects Bjarke Ingels and Thomas Heatherwick for their new campus in California. These architects are known for being green and working with companies and developers to ensure proper temperature controls and reducing carbon footprints, which is important to Google, too.

Many companies are looking for new ways to grow and expand, including how they do business and where they do it. Many companies are looking to start fresh and expand in ways that down the line they don’t have to start from scratch. When Google first built its complex, they didn’t realize how quickly they’d grow and need more room to build out when necessary. Unfortunately, concrete projects don’t always allow users to do just that and that’s why Google is choosing to go another way.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest